Természetgyógyász Könyvek

Egészségügyi alapismeretek – Tananyag a természetgyógyászati képzéshez

További információk

Szerző

Állapot

15 500 Ft

Leírás

Egészségügyi alapismeretek  – Tananyag a természetgyógyászati képzéshez
Megjelent: 2017.
Szerző: Demeter Józsefné
Ez a kiadvány elsősorban természetgyógyászati tevékenység szakágainak alapozását szolgálja, de ezen tevékenység végzését nem célzó érdeklődők számára is nyújthat olyan egészségügyi alapismereteket, melyben eddigi tanulmányai, olvasmányai során nem volt alkalma elmélyülni.
A természetgyógyászati tevékenység alapját szolgáló kiadvány általános egészségügyi alapismereteket (anatómia, élettan, kórtan és elsősegélynyújtás) tartalmaz. Ezek az ismeretek – a szerkesztők reménye szerint – eligazodást nyújtanak az emberi szervezet felépítését, élettani működését, gyakoribb kóros elváltozásait és annak legfontosabb tüneteit illetően.
A kiadvány aktualitását erősíti, hogy Magyarországon is egyre nagyobb a komplementer medicinát, mint kiegészítő terápiát igénybevevők száma. Ezt az igényt felismerve született ez a megújult kiadvány, ami a szakmát gyakorolni kívánók és a gyógyulást, jobbulást várók szolgálatában állva, a természetgyógyászati ismereteket megalapozva segíti az egészség megóvását és helyreállítását.
A természetgyógyászat a legrégibbi – már időszámítás előtti – múltra visszatekintő ténykedés. Az alternatív gyógymód vagy komplementer és alternatív medicina (complementary and alternative medicine – CAM) a WHO definíciója szerint olyan betegségmegelőző, diagnosztikai és gyógyító eljárások összessége, melyek nem képezik részét az adott ország saját tradíciójának és nem integrálták az ország egészségügyi ellátórendszerébe. A Magyar Tudományos Akadémia definíciója szerint a természetgyógyászat azokat a gyógyító és diagnosztikus eljárásokat foglalja össze, melyek nem részei a hagyományos, konvencionális, nyugati orvostudománynak.
Hazánkban a természetgyógyászati tevékenység a konvencionális gyógyítási módszerek kiegészítő szolgáltatásának minősülő egészségügyi tevékenység, amit természetgyógyászati tevékenységről szóló 40/1997. (Ill. 5.) Kormányrendelet, valamint a természetgyógyászati tevékenység gyakorlásának egyes kérdéseiről szóló 11/1997. (V. 28.) NM rendelet szabályoz.
A fenti jogszabályok értelmében orvosi és egyéb felsőszintű egészségügyi szakképesítés nélkül, de természetgyógyászati szakképesítés megszerzése után végezhető tevékenységek: akupresszúra, alternatív mozgás- és masszázsterápiák, életmód-tanácsadás és terápia, reflexzóna terápia. Továbbképzéssel és vizsgával megszerezhető további képesítések: alternatív fizioterápiás módszerek, bioenergiát alkalmazó módszerek, fitoterápia, fülakupunktúrás addiktológiai eljárások, kineziológiai módszerek, szemtréning eljárások.
A tananyag az Egészségügyi Szakképző és Továbbképző Intézet kiadásában 2006-ban megjelentEgészségügyi alapismeretek a természetgyógyászati szakképzéshez (szerk.: Marosán Miklósné) című kiadvány alapján, annak átdolgozásával készült.
 
Főszerkesztő: Demeter Józsefné
Szerkesztette: Demeter Józsefné, Maléta Andrea, Zagyva Klára
Szakmai lektor: Dr. Tamasi József

Kapcsolódó termékek

Lélekelixírek – Készíts el a lelki szerepednek megfelelő gyógyitalt

További információk

Szerző

Állapot

Kiadó

3 400 Ft

Homeopátia és a sport P

További információk

Szerző

Állapot

1 800 Ft

Bach – terápia – Természetes gyógyulás hatékony virágeszenciákkal

További információk

Szerző

Állapot

3 500 Ft

Ájurvéda a mindennapokban – Egészségmegőrzés egyszerűen, hagyományos módszerekkel – antikvár könyv

További információk

Szerző

Állapot

Kiadó

4 500 Ft

A jóga és az idegrendszer

További információk

Szerző

Állapot

4 900 Ft

A Bach-virágterápia alapjai

További információk

Szerző

Állapot

5 500 Ft