Szerző | |
---|---|
Állapot | |
Kiadó |
0 Ft
Szerző | |
---|---|
Állapot | |
Kiadó |
0 Ft
Olajnövények, növényolajgyártás
A könyv két fő részre osztható, az első részben az általános lipidkémiai definíciók tisztázása után a szerzők, akiket korábbi, hasonló témában megjelent műveik alapján megismerhettünk, bemutatják az ismertebb, illetve a kevésbé elterjedt, de táplálkozástudományi szempontból egyre jelentősebb olajnövényeket. Az első fejezet részletesen tárgyalja a növények előfordulási helyét, felépítését, a termesztésükhöz szükséges alapismereteket, felhasználásukat és természetesen a kinyert olajok legfontosabb kémiai paramétereit. Az első fő rész végén hasznos információkat találhatunk az olajnövényeket megtámadó, jellemzőbb kártevőkről és kórokozókról is.
A könyv második felében a szerzők ismertetik az olajmagvak feldolgozásának menetét a magtisztításon, különböző magelőkezeléseken és sajtolási eljárásokon keresztül.
1 800 Ft
Szerző | |
---|---|
Állapot | |
Kiadó |
1 800 Ft
Szerző | |
---|---|
Állapot |
1 850 Ft
Szerző | |
---|---|
Állapot |
1 300 Ft