Szerző | |
---|---|
Állapot |
2 150 Ft
Az első magyarországi reprezentatív táplálkozási vizsgálat eredményeiből kitűnik, hogy a felnőtt férfiak egynegyedénél, a nők egyharmadánál a szükségesnél nagyobb az energiabevitel, mely elsősorban a zsír, másodsorban a cukor túlzott fogyasztásából származik. Kevés növényi eredetű zsiradékot, azaz többszörösen telítetlen zsírsavat fogyasztunk, a koleszterinbevitel pedig az ajánlott mennyiség többszöröse. Az utóbbi évtizedekben táplálkozási szokásaink a szénhidrátfogyasztás tekintetében nemkívánatos irányba tolódtak el. Előnyben részesítjük a cukrokat és cereáliákból (gabonafélékből) készült finomított élelmiszereket. Statisztikai adatok alapján az 1935-1938-as években Magyarországon az egy főre jutó cukorfogyasztás 12,3 kg volt, míg 1986-ban 35,4 kilogrammra emelkedett- Ez is hozzájárul az elhízás, a szív- és érrendszeri betegségek, valamint a cukorbetegség gyakoribb előfordulásához.
Szerző | |
---|---|
Állapot |
1 800 Ft
Szerző | |
---|---|
Állapot |
3 500 Ft
Szerző | |
---|---|
Állapot |
12 000 Ft
Szerző | |
---|---|
Állapot | |
Kiadó |
0 Ft