Segítsünk?  +36 30 123 4567

Aszalt gyümölcsök és zöldségek

Additional information

Szerző

Állapot

2 498 Ft

Aszalt gyümölcsök és zöldségek

Additional information

Szerző

Állapot

2 498 Ft

Leírás

Aszalt gyümölcsök és zöldségek
A kor igényének megfelelő táplálkozástudományi ismeretek szerint a szárítás és aszalás a legjobb és legtermészetesebb tartósítási eljárás. Nagy tápértékük miatt szárított gyümölcsök és zöldségek egészséges élelmiszerek közé tartoznak.
Őseinktől átvett ismeretek segítségével  e könyv felkelti az érdeklődést, a szárított és aszalt finomságok fogyasztására, és emellett a sok recept és ötlet bemutatásával önálló alkotásokra ösztönöz.
 
 
Tartalomból:
Bevezetés: Tartósítás
A szárítás és aszalás módszerei
Szárítás
Aszalás
A nyersanyagok előkészítése
Aszalványok tárolása
A szárítótálca és az aszalóberendezés kezelése
Aszalóberendezés beszerzése
 
Saját kertünk gyümölcseinek szárítása és aszalása
Csonthéjas gyümölcsök
Kajszibarack és őszibarack
Szilva
Cseresznye
Receptek csonthéjas gyümölcsökkel
Sült csirke gyümölcsökkel
Sertéshúsrolád édes töltelékkel
Pulykarolád asztaltszilva-töltelékkel
Kapucinustekercs
Fehérkenyér-csemege szárított gyümölcsökkel
Kalászfonat vagy szilvakoszorú
Mákos püspökkenyér (karácsonyi kalács)
Gyümölcskenyér
Gyümölcskenyér köpenyben
Cseresznyés gyümölcskenyér
Müzliszelet
Almavirág diós töltelékkel
Gyümölcsgolyó
Sárgabarackpuding narancshabbal
Szilvavirág
Sült aszalt szilva
Rétes szárított gyümölcsökkel
Gyümölcstorta
Kajszibarackos bonbon
Kajszibarackos tallér
Őszibarackos bonbon
Bogyós gyümölcsök
Áfonya
Ribiszke
Egres
Eper
Szőlő
Receptek bogyós gyümölcsökkel
Karintiai felfújt
Mazsolás kuglóf
Írós császármorzsa bogyósgyümölcsös raguval
Omlós mazsolás táska
Csokoládés müzlikalács
Gyümölcsös kocka
Gyümölcssátor
Gyümölcstea
Almás termésű gyümölcsök
Alma
Körte
Receptek almás termésű gyümölcsökkel
Gyümölcskenyér almával
Kelkáposztás rolád fasírozottal és aszalt körtével
Almachips
Almapuncs
Gyömölcskenyér, püspökkenyér
Téli gyümölcskenyér
Gyümölcsös pogácsa
Almaszelet
Gyümölcsös rudacska
Keményhéjú gyümölcsök
Diófélék
Receptek keményhéjú gyümölcsökkel
Diós sütemény (bejgli)
Diós kétszersült
Diós nudli
Diós teasütemény
Hazai vadon termő és kerti zöldségek szárítása és aszalása
Gombák és aprógombák
Vargányafélék, tinóru
Sárga rókagomba
Receptek gombákkal és aprógombákkal
Aprógombaleves polentanokedlivel
Rostélyos tejszínes gombamártásban
Töltött csirkefilé aprógombával és nyers sonkával
Ünnepi sült hús
Gombás zöldségrizottó tönkölyrizzsel
Káposztafélék
Karfiol és kalarábé
Receptek káposztafélékkel
Karfiolkérmleves pirított feketekenyér-kockákkal
Kalarábémártás főtt húshoz
Csucsorfélék és kobakosok
Paradicsom
Paprika és fűszerpaprika
Cukkini, tök, uborka és padlizsán
Receptek csucsorfélékkel és kobakosokkal
Ratatouille
Paradicsomos-burgonyás egytálétel
Csípős marhagulyás
Átsütött paradicsom
Szárított paradicsom olajban
Cukkinichips
Hüvelyesek
Zöldbab
Zöldborsó és szemes bab
Receptek hüvelyesekkel
Erős kandúrleves
Borsóleves váratlan vendégeknek
Gyökérzöldségek
Sárgarépa, zeller és petrezselyem
Hagyma
Receptek gyökérzöldségekkel
Minestrone (zöldségleves)
Pikáns hagymakalács
 
Fűszernövények, virágok
és ezek termése
Vadon termő és kerti fűszernövények
Fűszerek és teafűszerek
Receptek fűszernövényekkel
Camembert fűszerköpenyben
Fűszeres csiga
Fűszeres tönkölyomlett
Fűszeres cipócskák
Fűszeres gabonachips
Bodzavirág, hársvirág
Rózsafélék
Rózsaszirmok
Csipkebogyó
Receptek rózsafélékkel
Csipkebogyólekvár
Csipkebogyórolád
Pillantás más országokba
Ajándékok

Kapcsolódó termékek

Additional information

Szerző

Állapot

Ft