Szerző | |
---|---|
Állapot |
5 400 Ft
Étrendünk nemcsak a közérzetünkre van hatással, hanem élettartamunkra és életminőségünkre is. A hibásan megválasztott és hosszú távon gyakorolt helytelen életmód – így a táplálkozás is – kimutathatóan szoros kapcsolatban áll számos betegség gyakori előfordulásával. A táplálkozási szokások kismértékű megváltozása is jelentősen befolyásolhatja az egészséget, s nélkülözhetetlen számos betegség terápiájában és prevenciójában.
A könyv tartalmából:
• Humán táplálkozás, a táplálékok szerepe a betegség megelőzésében
• Az egészséges táplálkozás alapelvei
• A folyadékbevitelre vonatkozó ajánlások
• Az elhízás étrendi kezelése, divatfogyókúrák és megítélésük
• Az anyagcsere-, az endokrin, a gasztroenterológiai, a daganatos betegségek dietoterápiája
• Az autoimmun kórképek és a vesebetegségek dietetikája
• Táplálékallergiák
A kötet szerzői gyakorló dietetikusok, egyetemi oktatók, akik korszerű ismeretanyagot nyújtanak a betegekkel legközvetlenebb kapcsolatban álló családorvosoknak, a pályájuk kezdetén álló orvosoknak, de haszonnal forgathatják e könyvet a gyógyszerészek és az egészségügyi szakdolgozók is.
Szerző | |
---|---|
Állapot |
2 500 Ft
Szerző | |
---|---|
Állapot |
4 620 Ft